tillbaka l Historik / Presservice / Huvudsidan

 forts. THORLEIFS - Skandinaviens populäraste dansband -

1985 är Thorleifs premiärband i nystarten av radioprogramet "I afton dans" som sänds från Sunne. Sedemera är man jubileumsband vid både 10- och 20-årsjubileena.

1986 gör Thorleifs sitt första framträdande i TV2:s Café Norrköping.

1987 kommer Thorleifs ut med en ny skiva, "Till Folkets park" efter några års uppehåll med skivutgivning. Skivan kommer ut på Mariann Records. "Aldrig nånsin" går in på Svensktoppen. Skivan producerades av Anders Engberg, Torgny Söderberg och slutligen Mikael Wendt som sedan kom att producera ytterligare tre album. Micke blev en viktig och härlig samarbetspartner, en hejare på att berätta västgötahistorier och skriva kanonlåtar tillsammans med Christer Lund åt Thorleifs.

Saxgodinar 3 i serien instrumentalskivor spelas in i Thorleifs studio Skeda. Hela Thorleifs lada var överbelamrad med synthar, mixrar och allsköns utrustning. Thorleifs egna barn med kompisar var med o körade på "Jag ska måla hela världen". Tyvärr saknas bilder från denna unika inspelning. Bara i våra egna minnen. I "ladan" är förutom studion inrett Thorleifs repetitionslokal och kontor.

1988 köper Thorleifs sin sjunde turnébuss, en Volvo B 10 M, 12 meter lång, turistbussmodell, specialbyggd för Thorleifs turnéer.

1989 går "Halva mitt hjärta" in på Svensktoppen och bäddar för Thorleifs otroliga framgångar under 90-talet. Man har hittade tillbaka till sina "rötter".

1991 slutar Johan Möller, som trakterade nykterhetsföreningens piano i ursprunget, efter 30 år. Bert Månson, en av de stora profilerna och kompositörerna i den svenska dansbandsgenren, ersätter honom i ett par år. Bert var i många år med i Ingmar Nordsströms och tidigare Garvis. Han efterträds 1993 av Johan Bergerfalk från Dancemen som vi tidigare träffat på en kryssningsspelning.

1992 kommer albumet som kommer att ge grunden till Thorleifs enorma framgångar under 90-talet, "Halva mitt hjärta". Årtiondet överträffar 70-talet i både publika och Svensktoppsframgångar.

1993 Årets Svensktoppsartist! Thorleifs har två låtar med på årets lista: "Med dej vill jag leva" och "Ingen får mig att längta som du".
Thorleifs slår Svensktoppsrekord! Högsta poängnoteringen i Svensktoppens historia: 677 poäng för "Med dej vill jag leva"! Ett rekord som fortfarande står sig. Veckotidningen, Se&Hör, har en omröstning bland sina läsare där Thorleifs blir valda till Sveriges Populäraste Dansband

1994 vinner Thorleifs tidningen "Hänts Meloditävling" med låten "Och du tände stjärnorna".
Thorleifs blir även i år "Årets Svensktoppsartist" med två låtar på listan, "Och du tände stjärnorna" och "Ingen får mig att längta som du", på listan för andra året. Den låten har legat längst på Svensktoppen av alla Thorleifs-låtar, 29 veckor.

Fortsättning ....