tillbaka l Historik / Presservice / Huvudsidan

 forts. THORLEIFS - Skandinaviens populäraste dansband -

Thorleifs får Sveriges Radio Kronoberg, P4:s Kulturpris! Prissumman 10.000 blir grundplåt till en Thorleifs-fond som är tänkt att i framtiden premiera unga musiker. Thorleif Torstensson får hemkommunens (Uppvidinge) kulturpris. Av alla priser är det här det viktigaste för Thorleif. Att få sin egen hemkomuns kulturpris är STORT!

1995 "Du gav mig kärlek" ligger 19 veckor på Svensktoppen, varav 8 veckor på första plats, 4:e svensktoppsettan i rad. Thorleifs vinner även detta år Se&Hörs Meloditävling. Denna gång med "Flyg bort min fågel".
Rekord: Thorleifs får i september in sin femte raka förstaplacering på Svensktoppen, "Flyg bort min fågel". Thorleifs blir även detta år, för tredje året i följd, Årets Svensktoppsartist.
"Gråt inga tårar" firar 20-årsjubileum under en galafest anordnad av Thorleifs på Strand hotell på Öland. Låten utses där av tidningen "Kvällsposten/GT" till "Alla tiders dansbandsklassiker" "Gråt inga tårar" utkommer i begränsad nyutgåva som CD-singel i bearbetning av Michael B. Tretow, ABBA:s tekniker.

Thorleifs ger ut en CD-singel på danska, "Med dig vil jeg leve", som går in på "Dansktoppen" i Danmarks Radio och på "Dansk på toppen" i dansk TV. Låten placerar sig trea på "Årets Dansktopp".
Thorleifs gör sitt första framträdande i dansk TV i programmet "Sommerdansk på 1-eren", som bäddar för de stora framgångarna i Danmark.
Dansktoppsframgången följdes av ytterligare två listplaceringar med "Och du tændte stjernerna" och "Græt ingen tårer". Sedan tyckte danskarna att det fick vara nog och reglerna ändrades så att inga utländska artist fick testa till listan.

Thorleifs är Sveriges populäraste dansband, enligt läsaromröstningar i såväl Se&Hör som i danstidningen Får jag lov.
Thorleifs blir av norsk riksradios, P1, lyssnare vald till Populäraste dansbandet i Norge

Thorleifs gör 1996 ett bejublat samarbete med svenska rappgruppen Just D med låtarna "Tre Gringos" och "Hur är det möjligt". "Tre Gringos" placerar sig högt på alla svenska listor. Singeln säljer Guld. Efter att tillsammans gjort ett av århundradets framträdanden på Grammisgalan hänger JustD med Thorleifs på kryssning i Karibien där man gör videos till låtarna. Under tiden går "Tre Gringos" upp på Trackslistan och man "tömmer" kryssningsfartyget på champagne.

Albumet "Historien Thorleifs" säljer Guld. Produktionen innehåller dessutom Filmen, Boken och Saxgodingar. Totalt i Skandinavien säljer den 100 000 ex.
Första danska Guldskivan för den dansk/svenska produktionen "På Opfordring", som innehåller 8 stycken melodier på danska.
För tredje året i rad vinner man "Se&Hörs Meloditävling" i direktsändning på TV4. Denna gången med låten "En liten Ängel". Den går direkt in på Svensktoppens första plats och blir Thorleifs sjätte raka svensktoppsetta sedan 1993. "En liten Ängel" har blivit en av Thorleifs största klassiker inte minst på grund av Thorleifs då femåriga dotters framträdande. Hon kom fram till pappa under det att den som vinnarmelodi spelades upp efter tävlingen.

Fortsättning ....